Сблъсъци в Киев, има поне 10 пострадали 

Няколко души пострадаха след като стотици демонстранти опитаха да преминат през защитните заграждения на украинския парламент и влязоха в сблъсъци със силите на реда. Ранените са най-малко десет, съобщава „Укринформ“, като се позавава на началника на полицията в Киев.

[ad id=“225664″]

Протестиращите – ветерани от съветското нахлуване в Афганистан (1979-1989 г.), миньори и “ликвидатори”, наети по време на аварията в ядрената централа “Чернобил” през 1986 г. – искат достойни заплати и социални придобивки.

Представители на минния сектор, изпаднал в трудно положение след четири години на въоръжен конфликт между армията и проруските сепаратисти в Източна Украйна, поискаха също така да им бъдат преведени неизплатените заплати. По данни на профсъюзите задълженията към работниците в държавните въгледобивни предприятия възлизат на 28,9 милиона долара.

[ad id=“263680″]

След като събориха защитно ограждение около сградата на парламента – Върховната рада, демонстрантите влязоха в стълкновение със силите на реда.

„Трима души са пострадали и най-малко един е задържан“, каза Андрий Криченко от киевската полиция. На мястото са разположени около 500 полицаи.


image0 (9K)