Сблъсък между Борисов и Нинова. От ГЕРБ заявиха: „Госпожа Нинова се опитва да провали дебата“

„Днес между екипите на ГЕРБ, БСП и трите национални телевизии проведохме разговори за формата на дебат между лидерите на партиите Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Както многократно заявихме – ще се съобразим с формата на дебат, която предлагат колегите от БСП“, уточниха от партията на бившия премиер в писмо до медиите, което идва като отговор на условията, поставени от червената столетница, съобщава БЛИЦ.

„В интерес на истината и за да спрем всякакви спекулации заявяваме, че на срещата, която проведохме постигнахме съгласие дебатът да се проведе на 1 март от 19:30 часа до 20:50 часа. Да се проведе на неутрална територия – в зала 6 на НДК и да бъде излъчен в реално време от трите национални телевизии.

Форматът беше уточнен – в първата част лидери и екипи, втори модул – лидер срещу лидер.

Преди часове стана ясно, че г-жа Нинова не е доволна от така постигнатото споразумение и предлага нов формат на дебата за пореден път. Оставаме с впечатлението, че г-жа Нинова се опитва да провали дебата.

Категорично заявяваме още веднъж, че ще приемем всички претенции и изисквания, които имат БСП с едно-единствено желание от наша страна – да проведем смислен, конструктивен и интелигентен дебат.

Още веднъж заявяваме, че нямаме претенции за това в коя част на дебата да спорят лидерите, в коя част на дебата да спорят екипите“, уточниха от партията на Бойко Борисов.

Дебат Борисов-Нинова все пак ще има, вижте кога


image0 (9K)