САЩ подкрепя Глобалната седмица на предприемачеството

Тази година Глобалната седмица на предприемачеството ще се проведе от 14 ноември до 20 ноември.  Заедно ще се съберат млади предприемачи, фермери, представители на професионални сдружения, както и на неправителствени и правителствени организации, които ще участват в редица инициативи, имащи за цел постигане на глобален просперитет, изграждане на сигурни общности и решаване на неотложни социални предизвикателства.

Участниците в Програмата „Бизнес алтернативи“ на Тръста за социална алтернатива в сътрудничество с представители на Посолството на САЩ ще са част от събитие за изграждане на мрежа от контакти, което ще се проведе в Централния военен клуб на 17 ноември. На следващия ден, 18 ноември, Посолството на САЩ организира дискусия по младо предприемачество, която ще очертае перспективите пред земеделието и хранителната индустрия. Събитието ще се състои в Американския център в Столичната библиотека на площад „Славейков“ 4А.

Началото на Глобалната седмица на предприемачеството е поставено през 2007 г. и от тогава милиони хора са участвали в  огромен брой инициативи в повече от 100 страни по целия свят. Тази година Глобалната седмица на предприемачеството се фокусира върху предприемачеството сред традиционно маргинализирани групи от населението, включително жени, младежи и малцинства. Инициативата ще популяризира предприемачеството, като една от най-възхваляваните американски ценности.


image0 (9K)