В САЩ – опашки за оръжие. Целта – самозащита при безредици покрай коронавируса

Жителите на САЩ са се втурнали да изпразват не само рафтовете на супермаркетите, купувайки храна, вода и тоалетна хартия, но и оръжие.

На 14 март, рано сутринта в Лос Анджелис, е имало опашки пред магазини, продаващи оръжие и боеприпаси. Хората най-вече купуват патрони, леко огнестрелно оръжие, бронежилетки, сълзотворен газ.

Много потребители в социалните мрежи са шокирани от това, но някои признават, че всеки, който притежава оръжие и боеприпаси, ще има и храна, вода и тоалетна хартия. В Съединените щати приемат много сериозно коронавируса и правят всичко възможно, за да защитят себе си, семействата си и да създадат комфортни безопасни условия в случай на евентуални безпорядъци, блокади от страна на властите и други извънредни ситуации.

В крайна сметка, дори ако човек има храна за дълъг период от време, няма гаранция, че някой няма да я отнеме, например ако е по-добре въоръжен. И като се има предвид фактът, че не се знае дали полицията ще защити хората в случай на паника, както и дали ще идва на повиквания, то всички се презастраховат.

Blitz.bg


image0 (9K)