САЩ ни предлагат помощ за убийството на журналистката Виктория Маринова

Американската дипломатическа мисия у нас изрази „шок и негодувание“ от убийството и призова за „старателно разследване“, което да приключи с откриване на виновните

[ad id=“225664″]

Посолството на Съединените американски щати в София предложи помощ за разкриването на убиеца на Виктория Маринова в съобщение в социалната мрежа „Туитър“.

„Посолството на САЩ в София изразява шок и негодувание от убийството на журналистката Виктория Маринова. Призоваваме за старателно разследване, което да привлече извършителя/-ите под отговорност. Готови сме да предложим съдействие на властите, ако е необходимо, за да може извършителя/-ите да бъдат изправени пред правосъдието“, пише в съобщението.

По-рано днес стана ясно, че има задържан във връзка с убийството на русенската телевизионна водеща. Към момента обаче той не се води заподозрян за престъплението, потресло цялата страна и получило широк международен отзвук.

[ad id=“263680″]

За 24 часа е задържан 27-годишен румънец от украински произход, който е водел скитнически начин на живот. Проверява се алибито му, като към момента не се знае дали е криминално проявен. Извършва се проверка дали неговото ДНК съвпада с пробите от мястото на убийството.

Директорът на русенското ОДМВР старши комисар Тодор Атанасов посочи, че се разпитват и други хора: „Проверява се съпричасността на множество лица. В момента има лице, чието алиби изследваме, но още нямаме заподозряно лице”.


image0 (9K)