САЩ нанесе въздушни удари по сили на Асад

Коалицията начело със САЩ „остава решена да се съсредоточи върху борбата срещу „Ислямска държава“ в долината на Ефрат

[ad id=“263680″]

САЩ са нанесли въздушни удари в Сирия по проправителствени сили, след като те нападнали опозиционни бойци, придружавани от американски военни съветници.

Това предадоха световните агенции, като се позоваха на изявление на оглавяваната от САЩ коалиция. Инцидентът е станал в източната сирийска провинция Дейр аз Зур, съобщава Дир.бг. „Асошиейтед прес“, цитиран от БТА, отбелязва, че коалицията рядко нанася удари в Сирия по сили, подкрепящи президента Башар ал Асад.

[ad id=“218001″]

В Дейр аз Зур Сирийските демократични сили (СДС) – поддържана от САЩ коалиция от кюрдски и арабски бойци – се борят срещу групировката „Ислямска държава“ източно от Ефрат.

Сирийските правителствени сили са активни от другата страна на реката. САЩ съобщиха, че сирийски проправителствени сили са атакували щаб на СДС. В отговор Съединените щати са нанесли въздушни удари по нападателите и са ги отблъснали. При атаката няма пострадали американци.

[ad id=“218548″]

Коалицията начело със САЩ „остава решена да се съсредоточи върху борбата срещу „Ислямска държава“ в долината на Ефрат“, но има „неотменимо право на самозащита“, се подчертава в комюникето. То не съдържа подробности, включително какви точно са били извършителите на атаката срещу щаба на СДС, нито дали те са дали жертви.

 


image0 (9K)