Санкционираха Аларик Кепитъл АД за нелоялна конкуренция

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) санкционира „Аларик Кепитъл“ АД за увреждане доброто име на конкурентното дружество „Райфайзен Асет Мениджмънт (България)” ЕАД, по чието искане е образувано производството пред КЗК.

В хода на проучването е установено, че „Аларик Кепитъл“ АД изпраща електронни писма до клиенти на „Райфайзен Асет Мениджмънт (България)” ЕАД, съдържащи неверни твърдения и факти в изопачен вид относно ДФ „Райфайзен (България) Активна Защита“

В искането е посочено, че писмата са изпратени изцяло по инициатива на „Аларик Кепитъл“ АД и са адресирани целенасочено към лица, за които „Аларик Кепитъл“ АД разполага с информация, че са клиенти на Частно Банкиране на РББГ и инвеститори в ДФ „Райфайзен (България) Фонд Защитена Инвестиция в Евро“.

Използвана е информация за финансовото състояние и инвестициите на тези клиенти, представляваща търговска тайна.

Тази информация е от естество да увреди доброто име и доверието към „Райфайзен Асет Мениджмънт (България)” ЕАД, както и към предлаганите от дружеството услуги.

Наложена е глоба в размер на 4950 лева, което се равнява на 4% от приходите от продажби на дружеството за финансовата 2015 година.


image0 (9K)