Санкционирани са търговци на месо в два магазина в Стара Загора

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 30 април до 3 май, са отчетени над 150 сигнала. Граждани са информирали за над 40 неправилно паркирани МПС в града. След подадена информация е задвижена процедура по принудително репатриране на 2 броя паркирани от дълго време автомобили – до блок №30 на ул. „Христо Ботев“ и до блок №106 на ул. „Сава Силов“.

[ad id=“225664″

 Съставени са 4 бр. Акт за установяване на административно нарушение на стопани на домашни кучета, които биват разхождани без повод, в парк „Йордан Капсамунов“ и Станционната градина.

На Горещия телефон е постъпила информация за домашно куче, което системно лае на балкон на блок №4 на ул. „Железни врата“. Екип на звено „Контрол, екология и чистота“, след извършена проверка, е съставил Акт за установяване на административно нарушение.

Към Общинския приют за безстопанствени животни е насочен сигнал за бездомни кучета в района на кв. „Самара“.

[ad id=“263680″]

Граждани са информирали за откраднати 2 бр. пътен знак „Стоп“ – от разклона за село Горно Ботево, както и от кръстовището на бул. „Боруйград“ и ул. „Майор Т. Кавалджиев“.

Постъпили са оплаквания за силна музика от няколко заведения в града, както и от шумни домашни ремонти. Звено „Контрол и обществен ред“ е съставил Акт за установяване на административно нарушение за рязане на асфалтово покритие на улица, заради поставяне на тръби, в кв. „Лозенец“ по ул. „Околчица“. Екип на звено „Контрол, екология и чистота“ са съставили АУАН и на работници на строителна фирма, които са запалили растителни отпадъци в района на пътната връзка Стара Загора – Казанлък, до Дома за възрастни хора с физически увреждания.

Санкционирани с АУАН са търговци на заклани пилета в района на бул. „Цар Симеон Велики“ №137, както и на месо, в района на ул. „Ангел Кънчев“ №50.

[ad id=“236999″]

След получени сигнали на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, почистено е пространството около чешмата на Ген. Делчев по пътя за кв. „Дъбрава“ и близката беседка, обезопасени са и няколко шахти в града.

Граждани са сигнализирали за мъгла над града на 3 май. От отдел „Екология“ са съобщили, че всяка сутрин се следят показателите на въздуха и няма констатирано повишение на стойностите. Високата влажност в момента, предразполага наличието на сутрешна отмара.

Постъпило е желание от старозагорка за поставяне на антипаркинг колчета по тротоарите на бул. „Митрополит Методий Кусев“, за да се ограничи спирането по тротоарите. Молба за по-голям автобус по сутрешната линия „Железник – село Оряховица“ също е подадено.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.


image0 (9K)