Санкционирани са първите нарушители на обществения ред в Аязмото – установени чрез камерите

Установени чрез видеозаписи и сакционирани са първите нарушители на обществения ред в реконструирания парк „М. М. Кусев“. Чрез видеонаблюдение от монтирани на ключови места камери бяха разпознати извършителите на няколко нарушения и посегателства върху новоизградената инфраструктура.

Регистрираното от видеокамерите навлизане на автомобили в затревената територия от парка, близо до шадравана „Жабките“, където бе увредена новоизградената поливна система и унищожени затревяването и посадените храсти, доведе до установяване на извършителите и санкцонирането им.
Видеокамерите помогнаха да бъде открит гражданин, който се бе изгубил на територията на парка. Чрез тях бе разпознат и санкциониран мъж, който храни бездомни животни в района на параклиса „Св. Теодор Тирон“, чрез което е създавал условия за образуване на хранителна среда и увеличаване на броя им там. В резултат на реализирания от Община Стара Загора проект за реконструкция на парк „М. М. Кусев“, известен като Аязмото, бяха монтирани 130 камери за видеонаблюдение, които записват информация 24 ч. в денонощието, включително в тъмната част от него. Записите се пазят в Центъра за градска мобилност и при необходимост може да бъде извършена справка.
В резултат от постъпващи на горещия телефон 0800 15737 сигнали на граждани за извършени нередности на територията на парка, се правят справки от видеозаписите, което помага на инспекторите в общината да бъдат установени и съответно санкционирани нарушителите на обществения ред.


image0 (9K)