Само с 5 прости сутрешни действия – бодри и енергични през целия ден

Да се чувствате бодри и енергични, а и ефективно да отслабнете – всичко това може да се случи, благодарение на ускорения метаболизъм. За жалост, с напредване на възрастта обмяната на веществата се забавя, вследствие на което и да не се храни обилно човек- теглото му се увеличава.
Има само 5 прости правила, които трябва да спазваме всяка сутрин и излишните килограми ще се стопят, а ако целта ви не е да отслабнете, то сутрешното „раздвижване“ на метаболизма ще е от полза за здравето ви. Така ще защитите организма си от застойните явления и съпътстващите ги болежки.

[ad id=“225664″]

Как да „раздвижим“ метаболизма си от сутринта:

1. Разтягане – Сутрешното разтягане ще повиши снабдяването с кислород на кръвта, проходимостта на капилярите, насищането на организма с кислород. Не е необходимо да ставате от леглото, просто добре се протегнете преди ставане.

2. Подскоци – Ако нямате време за сутрешна тренировка, то просто може да подскочите няколко пъти на място, докато чакате кафето си. Подскоците не само ускоряват метаболизма, но и подобряват координацията на движенията и издръжливостта, дарява и добро настроение.

3. Вода с лимон – За да очистите организма си от токсините и да подобрите метаболизма си, изпивайте сутрин на гладно една чаша топла вода, с малко свеж лимонов сок.

[ad id=“263680″]

4. За закуска хапнете 1 яйце –  Яйцата са превъзходен източник на белтъчини, които ускоряват метаболизма. Хапнете и зеленчуци и овесена каша.

5. След закуската – 1 ябълка- Ябълките са богати на пектин и са отлично средство за ускоряване на метаболизма от сутринта.

Ако изпълнявате тези 5 не толкова трудни сутрешни процедури вие бързо ще въздействате на метаболизма си. Резултатите скоро ще са видими, а вие ще се чувствате по-бодри и енергични.

Превод от руски език: zarata.info


image0 (9K)