Само един от четиримата, нападнали с нож таксиметров шофьор край Змейово, е с обвинение

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем само един от четиримата нападатели на таксиметров шофьор край старозагорското село Змейово.

17-годишният К. Ш., заедно със съучастниците си (С. Г., Д. Х. и Д. Б.), на 25 януари 2018 г. поръчали такси от село Горно Черковище. Качили се на колата, управлявана от таксиметровия шофьор Н. Г.

[ad id=“263680″]

На пътя Казанлък-Стара Загора, край село Змейово, 17-годишният К. Ш. заплашил с нож потърпевшия шофьор и заедно с другите трима, му взели парите(173 лева) и мобилния телефон. Прокуратурата отчита, че макар и непълнолетен, той е разбирал свойството и значението на извършеното деяние и е могъл да ръководи постъпките си,.

От стресовата ситуация, в която попаднал, таксиметровият шофьор загубил контрол над управлението на автомобила и се блъснал в мантинелата на пътя. След пътното произшествие обвиняемите избягали, като се насочили към Стара Загора. Случайно преминаващи граждани оказали помощ на пострадалия и подали сигнал на телефон 112.

[ad id=“225664″]

По-късно обвиняемите били заловени от органите на полицията. К.Ш. е криминално проявен и трикратно осъждан за престъпления от общ характер, от които повечето са за наркотични вещества.

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът е определил мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо обвиняемия К.Ш.


image0 (9K)