Само до часове засилено присъствие на полицаи навсякъде

Полицейското присъствие в курортите ще бъде засилено за студентския празник 8 декември, а на Витоша ще бъде съсредоточена повече високопроходима техника, за да се осигури безопасно и по-бързо придвижване, съобщава Канал 3.

[ad id=“263680″]

Да има съвместни проверки в зимните курорти на ски патрули и полицейски служители, които да следят как се спазва общественият ред и какво е състоянието на пистите – за това са се споразумели още министърът на туризма и главният секретар.  Двамата са разговаряли на среща за сигурността в курортите по време на предстоящите празници. Те са обсъдили мерките за безпроблемно протичане на тържествата в заведенията и местата за настаняване в най-посещаваните туристически зони.

[ad id=“225664″]

След миналогодишния рекорден зимен сезон очакваме повече туристи от съседните страни и от по-далечни държави като Великобритания, Германия. Предварителните записвания очертават прогнозен ръст от 5-10 процента през този сезон спрямо предната зима, е посочила министър Ангелкова.  Традиционно над 60 процента от посещенията през зимните месеци са от съседните държави, като бумът е около Коледа и Нова година, както и през ваканциите на учащите.

Още в началото на ноември имаше срещи с местната власт, контролните органи и бизнеса, на които беше обсъдена готовността за активния ски сезон. Всички компетентни институции са в пълна готовност за сезона, е казала още министър Ангелкова. Тя е подчертала, че този зимен сезон ще имаме изключителния шанс да привлечем повече туристи благодарение и на председателството на България на Съвета на ЕС от началото на 2018 година.  Освен официалните посещения и прогнозираните над 30 хил. допълнителни нощувки само в София то ще допринесе съществено за рекламата и популяризирането на българския туристически продукт и на страната ни като дестинация.


image0 (9K)