Само дето бихме тъпана: Новите шахти са добре на снимка, ама я минете с колата

Да-а, добре изглежда на снимка кръстовището между улиците „Христо Ботев“ и „Ангел Кънчев“ след ремонта на щръкналите капаци на старите шахти, но на картинка не е като да минаваш оттам с колата си.

Така започва сигналът в рубриката „Изпрати новина“ на ЗАРАТА от читател, който преди време алармира чрез нашата медия, че заради пропадане на шахтите капаците им създаваха много проблеми на движещите се автомобили и заради това бяха сложени предупредителен знак и няколко стари гуми в средата на пътното платно.

Сравнително бързо шахтите бяха премахнати, багери изкопаха около тях и същият старозагорец доволен ни изпрати снимки. Но днес будният гражданин отново даде гласност за нов проблем на старото място.

Направиха го, подмениха металните решетки с бетонни, но там където рязаха асфалта, положиха друг със сантиметри по-нисък и от шахтите, и от останалата част от платното. С една дума – образуваха се дупки от двете страни на шахтите, в които гумите на всяка преминаваща кола хлътват. Въпрос на не много време е това място да пропадне още и да се усеща като доста сериозни дупки. С това описание ни изпрати новата снимка нашият съгражданин.

Съжалявам, продължава той, но за да придобиете представа, трябва да залегна на нивото на уличното платно и да снимам, а и вероятно да измеря разликата. Най-добре е, от когото зависи поправката на „съоръжението“, да мине оттам и да се увери сам. Как само се развихриха набързо и сътвориха нещо, което надали са искали…

Големият проблем на старозагорско кръстовище се решава!


image0 (9K)