Самоуби се бивш зам.-министър на вътрешните работи (обновена)

В късния след обяд вчера се е самоубил бившият зам.-министър на МВР Румен Андреев. Ужасът се е случил в семейната вила в „Щъркелово гнездо“ над София. Това е съобщила за Епицентър.бг съпругата му Валентина Агаина. Първоначалната версия беше, че се е прострелял след скандал с жена си.

[ad id=“225664″]

„Не мога да повярвам! Няма нормална логика, която да го накара да посегне на живота си“, изплакала пред медията Валя Агаина.

Нищо не подсказвало, че Андреев ще посегне на живота си. В събота сутринта той, както обикновено, отишъл на лов с приятели. Върнал се обаче малко по-рано от обичайното – към 14.30 часа и легнал веднага са си почива.

Към 18.00 часа съпругата му отишла да го събуди, той с голяма неохота станал. „Едвам, едвам се вдигна“, каза Агаина. Тя го помолила да отиде да купи хляб от магазина в селото, излялзла навън да прибере прането от простора и в един момент чула изстрел. Като се върнала във вилата, го видяла проснат на земята в хола, оплискан в кръв. Обезумяла Агаина изтичала до съсед лекар. Когато докторът го видял, само казал: „Той вече няма нужда от мен“.

[ad id=“263680″]

В последните години Румен Андреев страдал от тежко заболяване на тазобедрената става, придружено с нетърпими на моменти болки. Взимал болкоуспокоителни лекарства, но все по-често прибягвал до алкохола. Съпругата му го е молела да спре с пиенето.

„Криеше се, за да пие. Казвах му – спри да пиеш! Много го болеше! Но каквото и да е било, няма нормална логика, за да го направи! Не съм очаквала, че може да посегне на живота си. Той не е такъв човек. Как можа да сътвори такава глупост? Как ще живея без него“, не спирала да нарежда Валентина Агаина.

Тя търси мотив или повод – какво точно е накарало съпругът й да посегне към пистолета. Чуди се, защо се е върнал толкова рано от лов, допуска, че още тогава той не се е почувствал добре.

„Мъча се да намеря логика, няма! Хората и рак имат, и пак живеят! Да, болките му в ставата бяха адски, но той е винаги е бил силен като характер и като дух. Като го видях в много къв, мислех си, е диша и повиках лекар. Той само като го видя, каза: „Не“! Не мога да повярвам!“, разказала Агаина.

[ad id=“236993″]

Веднага се обадила в полицията, първо доши от 8-мо РПУ, после от СДВР, накрая от Съдебна медицина. До 5 часа сутринта продължил огледът и разследването. Няма съмнение, че е става въпрос за самоубийство, но на трупа ще бъда направена аутопсия.

Румен Андреев е роден през 1951 г. в София, завършил е право.

В системата на МВР е от 1977 г. като следовател трета степен в Главно следствено управление.

От 1979 до 1992 г. е преназначаван последователно на длъжностите „старши следовател“ и „главен следовател“, а след това – като началник на отдел „Престъпления срещу националната сигурност“.

От 22 декември 1994 г. е зам.-директор на Националната следствена служба (НСлС). Званието „полковник“ му е присъдено през 1995 г.

Назначен е за зам.-вътрешен министър през 2005 г.

Източник: Валерия ВЕЛЕВА, „Епицентър“


image0 (9K)