7 неща, които не бива да казвате на самотна майка

1.Няма ли скоро пак да се омъжиш?

В представите на повечето хора едно семейство традиционно се състои от мама, тати и децата. Идеята за сама майка с дете/деца е трудна за възприемане, защото се смята, че майката няма да се справи достатъчно добре с възпитанието, финансовото задоволяване на нуждите на детето и като цяло жонглирането с работа, домакинство и деца. Ето защо самотните майки често биват подтиквани отново да се омъжат, дори и сами да се справят блестящо.

[ad id=“225664″]

2.Май не си избрала съпруга си достатъчно мъдро?

Без дори да знаят причината за раздялата с бащата на детето ви, мнозина са склонни да обвинят майката, че причината за раздялата е в нейния грешен избор на мъж, без да вземат под внимание много други фактори.

3.Не е ли чудесно, когато има мъж у дома?

Или иначе казано кой ще ви помага с домашните ремонти, ще точи ножовете, ще прави скара и прочие мъжки дейности.

4.Наистина трябва да започнеш да се срещаш отново с някой!

Наистина ли мъжът е всичко, което прави една майка успешна в работата, като родител или домакиня? Дори и да сте видимо преуспяващи във всяко едно отношение, пак ще получавате съвети като този и то навярно от жени, които не си се представят и се страхуват как биха се справяли сами.

[ad id=“263680″]

5.Такива като теб са заплаха за омъжените двойки!

Ако някои съжаляват самотните майки, други ги възприемат като заплаха. Емоционалната им необвързаност и нежеланието им за такава ги прави безкрайно привлекателни в очите на много мъже…дори семейни такива.

6.Не ставаш за тази работа

Дискриминацията на работното място е особено осезаема при самотните майки. Те се смятат, че не могат да бъдат отдадени на професията си, защото просто нямат време.

7.Ясно ли е кой е бащата?

Или иначе казано околните искат да ви намекнат колко безразсъдна сте била да се сдобиете с дете без стабилен мъж до себе си, а може би пък детето е продукт на една нощ само.

 


image0 (9K)