Самотен мъж се задуши в горящ апартамент в центъра на София

Човек е заклещен в горящ апартамент в центъра на София, сигналът за огъня на пресечката на улиците „Будапеща“ и „Св Св. Кирил и Методий“ е бил подаден в 18,13 часа. На място веднага пристигнали пожарникари и екип на Спешна помощ, досега обаче те не са успели да влязат в стаята, от която е тръгнал огънят.

Мъжът е починал от задушаване. Това е станало още преди пристигането на екипите на пожарната и Спешна помощ, предава Канал 3.

По информация на телевизията апартаментът му е на последния етаж, а мъжът е живеел сам. Съсед на загиналия възрастен мъж сподели, че се е виждал пушек, а близките му са в чужбина и няма друга информация за тях.

Домът му се намира точно под покрива на сградата, който е изграден от гредоред. Съседи коментираха, че огънят вероятно е тръгнал още по обяд, а източници, близки до разследването, че най-вероятно човекът в стаята е починал.

Около 19.30 часа в понеделник на мястото имаше 2 коли на пожарната, една тяхна линейка, кола на Бърза помощ и 2 автомобила на полицията. Гасителните дейности продължаваха. На мястото се усещаше тежка миризма на пушек, хората закриваха устите си с шалове и дрехи, а полицията отклоняваше преминаващите през успоредни улици.


image0 (9K)