Самотата при мъжете води до агресия

Когато жените са по- малко от мъжете, силната половина започва да показва агресия.

Мъжете извършват престъпления и се ангажират в безразборни сексуални отношения, съобщава списание Human Nature. До такова заключение са стигнали група учени от Университета в Юта, Солт Лейк Сити. Разгледани са 3 082 случаи .

Учените събират данни за съотношението между половете в тези области, както и сравнение на данните на Федералното бюро за разследване на престъпления.Разгледани са деянията, извършени от мъже и жени на възраст между 15-45 години.
„Водени от теорията на пазара на брака, ние изследвахме симптомите на мъжките сили, приложени към чифтосване, включително жестока конкуренция между мъже и прояви на незадоволени сексуални желания като изнасилване и тормоз,“ съобщават изследователите .
След анализа на тези данни се доказва, че в областите, в които мъжете преобладават числено, са извършени по-малко престъпления и няма  склонност към агресивно поведение.
„Когато жените са малко, те са ценен ресурс, който им дава по-голяма мощност. Ако жените са повече, мъжете губят интерес в образуването на двойки и са склонни към промискуитет „- каза Райън Шахт, един от авторите на проучването. Според него, този модел е типичен за дивата природа.

ПРЕВОД: ЗАРАТА

 


image0 (9K)