Самоличността на убития българин не е изяснена – аутопсията е спряна заради странни входно-изходни рани

Появиха се първи снимки от покрайнините на Марбея, където бе намерено мъртвото тяло на българин. Рано тази сутрин се разбра, че безжизненото тяло на нашенеца е било открито в канавка на пътя от Истан до Марбея.

Разследващите започнали работа по случая още щом получили сигнала – малко след 09:45 часа. Тогава случаен минувач е подал сигнал на телефон 112. Испанските власти установили, че тялото е на българин, който „няма връзка с Испания“. Според разследващите той е около 40-50 годишен.

 

Самоличността му още не е изяснена и затова властите са се обърнали за помощ към Интерпол с надеждата да установят кой е той, а в последствие и да разберат какви може да са мотивите за убийството му. БЛИЦ припомня, че българинът е бил убит с поне 4 куршума – веднъж в ръката и три пъти в корема.

Аутопсията му, която започнала вчера, обаче установила, че огнестрелните рани може и да са повече, тъй като имало „входно-изходни рани, през които може да е преминал повече от един куршум“. Патоанатомите прекратили аутопсията и поискали рентгенови снимки на тялото, за да видят дали в него няма заседнали куршуми. Очаква се аутопсията на българина да продължи днес.


image0 (9K)