Самолет ще прибере 39 българи от Индия в родината

България организира полет за извозване на 39 българи, както и на европейски граждани от Индия, който беше включен и в общоевропейската система за евакуация, съобщиха от МВнР.

„Току-що от Делхи излетя самолет на българската авиокомпания Би Ейч Ер, с който в София се прибират 39 граждани на България, 9 граждани на Румъния и 2 от Унгария. Благодаря на колегата Субрахманям Джайшанкар за помощта да организираме завръщането на гражданите на ЕС“, написа в профила си във Фейсбук министърът на външните работи Екатерина Захариева.

Тя съобщи още, че по същото време от летището Денпасар на остров Бали е излетял и евакуационен полет, организиран от ЕС.

„На борда на самолета, който ще кацне във Франкфурт, е и група български туристи. Посолствата и консулствата ни в целия свят продължават непрекъснатата работа по организиране на завръщането на още български граждани в родината. Благодаря им за самоотвержения труд“, добави Захариева.

Индийският премиер Нарендра Моди въведе национална карантина на 24 март. Въведена е пълна забрана за излизане от домовете. В страната са прекратени всички вътрешни полети. Има забрана за движение на всички вътрешни превози, транспортиращи пътници, включително автобуси, влакове и метро до 31 март. Продължава движението на транспортните средства, които пренасят стоки.

 


image0 (9K)