Самолет с четиричленно българско семейство се е разбил в Македония, всички са загинали

Малък самолет модел “Чесна П210Н” с четиричленно българско семейство се е разбил в Македония, като всички на борда са загинали, съобщава местният сайт МКД.

Според македонския “Курир” загиналите в самолета са известен български олигарх и семейството му, като не се споменават имена.

Самолетът е тръгнал от Охрид към София в 16:10 минути българско време, а към 17:18 часа българско време е изчезнал от радарите около връх Солунска глава, около 26 километра южно от Скопие.

Пилотът на летателната машина е съобщил на властите малко преди да се разбие, че има силна турболенция.

Телата на загиналите са намерени, съобщиха от Гражданската въздухоплавателна служба. Според информация на македонските медии са загинали мъж, жена и две деца. Намерени са и отломките от падния самолет.

Самолетът се издирваше от два полицейски хеликоптера. Самолетът тип “Чесна П210Н” е излетял от летището в Охрид в 15.10 местно време за София. “Поради лошите метереологични условия пилотът е поискал да кацне в Скопие, но малко по-късно е поискал разрешение да продължи към София”, каза Николче Тасески от въздушния контрол..

Преди да изчезне от радарите пилотът е съобщил, че има силни турболенции.

По неофициална информация самолетът е паднал край местността Солунска глава. Това е най-високият връх на планината Якубица в централната част на Македония. Сред планинарите е известен с името Пъпа на Македония.


image0 (9K)