Сами сме си виновни – смята Томислав Дончев

Вицепреремиерът коментира и резултата от референдума. Съвършено безотговорно е в такава ситуация държавата да се остави без бюджет. Ние ще се борим да има такъв, заяви пред БНТ вицепремиерът Томислав Дончев. Според него всички в ГЕРБ ще направят всичко възможно бюджетът на страната да бъде приет възможно най-скоро.
По повод позицията на Патриотичния фронт, който обяви, че няма да подкрепи бюджета за 2017 г., тъй като в него не е предвидено увеличение на минималните пенсии, Дончев заяви:
„За да мине в парламента някое от предложенията на партньорите ни, те се нуждаят от нашите гласове, но не всеки път това се случва. Стабилността е икономически капитал, който трябва да постигнем“, каза още Дончев.
Вицепреремиерът коментира и резултата от референдума.
„Без значение на кого му харесва, на кого не му харесва при този резултат от референдума няма значение дали е валиден, или не. Разликата е толкова малка, че не може да се коментира. Изборните правила трябва да се променят и добре това да се случи максимално рано“, каза той. Дончев обясни и причините за загубата на ГЕРБ на президентските избори. „Няма как да коментираме, че сме сбъркали само в изборите. Един резултат от изборите не е резултат само от качествата на кандидатурата и от проведената кампания. Малко или много, може би съдим сурово себе си, това е резултат от начина, по който сме се държали през последните две години“, заяви вицепремиерът.

http://BNews.bg


image0 (9K)