Салах вкара но Египет падна от Саудтиска Арабия

Саудтиска Арабия стигна до мечтана победа с 2:1 срещу Египет в последния си мач на световното първенство. „Зелените“ се разписаха в добавеното време на двете полувремена и по този начин завършиха на трето място в група „А“ с три точки, а египтяните останаха последни с три поражения.

Египет доминираше в началото на срещата между аутсайдерите в група „А“ и стигна до гол в 22-та минута. Абдала Ел Саид пое топката преди центъра и я изпрати зад гърба на защитата към Мохамед Салах в типичен стил за Ливърпул, а нападателят я пое и прехвърли Ясер ал-Мосайлем за 1:0. Само две минути по-късно звездата на египтяните получи и нов шанс да вкара сам срещу вратаря, но този път неговият удар беше неточен.

[ad id=“225664″]

Саудитска Арабия отговори в луди последни десетина минути на първото полувреме. В 41-та съдията Уилмар Ролдан отсъди дузпа за игра с ръка на Ахмед Фатхи след центриране на Ясер ал-Шахрани, но Фахад ал-Мувалад пропусна от 11 метра. Дълбоко в добавеното време се стигна и до нова дузпа за „зелените“, като този път Али Джабър задържа в наказателното поле Ал-Мувалад. Салман ал-Фарадж реши да бие наказателния удар и се разписа в шестата минута на добавеното време за 1:1.

Двата отбора укротиха играта през втората част и чисти положения липсваха, въпреки че според официалната статистика Саудитска Арабия владееше топката двойно повече от своите съперници. Египтяните пък разчитаха на дълги топки към нападателите и центрирания, като при едно от тях в 57-та минута Ахмед Фатхи намери Махмуд Трезеге в наказателното поле, но ударът с глава на нападателя беше неточен.

[ad id=“263680″]

Саудитска Арабия все пак стигна до победата в петата минута на добавеното време, когато Салем Ал-Досари получи топката в наказателното поле на египтяните и вкара от воле за крайното 2:1.

В другия мач от група „А“ Уругвай победи с 3:0 домакина Русия и спечели група „А“.


image0 (9K)