Салах Абдеслам отказва да отговаря на въпросите на съда

Единственият оцелял от атентатите в Париж през 2015 г. терорист Салах Абдеслам отказа днес да отговори на въпроси по дело пред съда в Брюксел, съобщиха местни медии, цирани от БТА.

[ad id=“263680″]

Тази сутрин срещу Абдеслам започна дело, свързано със стрелбата по полицаи в Брюксел дни преди да бъде заловен през 2016 година. Подсъдимият, доведен от затвор край Париж, отказа да стане при влизането на съда, както и да дава показания. Той е заявил, че мълчанието, което запазва от самото задържане досега, не означава нито че е виновен, нито че е престъпник.

[ad id=“218001″]

Терористът е настоял делото да се разглежда не по изявления, а по „достоверни научни доказателства“. Абдеслам е добавил, че с него се отнасят по възможно най-лошия начин и е отправил обвинения към медиите. Съдът е приел показанията на подсъдимия да бъдат представени от неговата защита. Заседанията по делото ще продължат до края на седмицата.

[ad id=“218548″]

Дни преди да бъде заловен, Абдеслам успя да избяга при престрелка с полицията в белгийската столица. Той се укриваше в продължение на три месеца след атентатите в Париж, при които не загина заради повреда във взривното устройство, с което е бил опасан.

 


image0 (9K)