Сакар гори- пожарникари, полицаи и доброволци се борят с огъня

Пожарите в страната все още продължават, гори районът край село Маточина до турската граница.

[ad id=“236993″]

Полицията и пожарната подозират 45-годишен фермер за „съпричастност“ към пожара в Тополовградско. Неговите трактори са открити на мястото на огнището, съобщи Нова телевизия.

Продължава и борбата с огъня в Хасковско. Цялата налична техника на районните противопожарни служби, на горското, екипи на полицията и доброволци са включени в потушаването на няколко действащи огнища в региона.
Премиерът Бойко Борисов разпореди 60-тонен булдозер да тръгне към огнищата на пожарите в района на Сакар планина. Машината ще прокара просеки и ще пресече разпространението на огъня в района на селата Княжево и Срем.
Техниката ще остане на разположение на пожарникарите през целия ден и ще помогне за ограничаване разпространението на огъня и в другите горящи точки на Хасковска област.

[ad id=“218548″]

За следващите 48 часа в почти цялата Хасковска област е обявена екстремална опасност за пожари. Температурите остават високи, сухо е, духа и силен вятър, което е предпоставка за възникване и бързо разрастване на пожари.

Днес ще продължат да оказват подкрепа военнослужещите от Сухопътните войски, както ще се включи и тежка инженерна техника от Агенция „Пътна инфраструктура“, пише dir.bg


image0 (9K)