Сагата за голямата измама на Мегз и бившето ѝ гадже продължава да се разплита

Транспортният бос и бивш любовник на дизайнерката Мегз – Румен Рончев, застава отново пред съда. Той ще обжалва наложената му мярка „задържане под стража” пред Окръжните магистрати. Срещу него има две обвинения – за обсебване и за кражба, като според българското законодателство и двете са тежки умишлени престъпления, пише trafficnews.bg.

Преди седмица съдиите го оставиха в ареста с мотиви, че има доказателства да е автор на инкриминираното деяние и че има опасност да извърши друго престъпление. Рончев е заподозрян за застрахователна измама, като преди два дни беше извикан на разпит и незабавно след това арестуван.

Обект на престъпление е колата – Mercedes GL на Миглена Каканашева – Мегз. В края на септември 2018 година Каканашева обяви за откраднат джипа си марка „Мерцедес G350“. Жалбата в Първо районно е подадена от братовчедът Лесов. Той заявил, че на 27 септември е оставил луксозния автомобил пред бар „Графити“ в „Кючук Париж“, а на следващата сутрин от „кубчето“ нямало и следа.  Джипът е лизингов и е собственост на „Софауто“.

По време на разследването криминалистите са се натъкнали на доста противоречиви и подозрителни факти. Така вместо кражба на кола, се оказало че разследват застрахователна измама. В нея се оказали замесени както братовчедът Лесов, така и модната принцеса и новото ѝ гадже.   Връзката ѝ с транспортния бос Румен Рончев е с давност няколко месеца. Той е собственик на транспортната фирма „Розова долина“.

На Каканашева е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева. Обвинението срещу нея е за подбудителство в обсебване в големи размери. Наказанието за това престъпление е от 3 до 10 години , като е възможна и конфискация на цялото имущество.

Днес съдът окончателно ще реши, дали Румен Рончев ще остане зад решетките или ще бъде освободен с по-лека мярка. На предходното заседание магистратите постановиха, че има достатъчно доказателства, че именно той е автор на вменените му обвинения. В същото време Рончев категорично отрече да има нещо общо с измамата, като обвини бившата си любовница в заговор и че тя го е натопила.

Междувременно Мегз се е настанила в офиса на фирмите на транспортния бос и не допуска никой вътре.


image0 (9K)