Р. Овчаров се присмя на Борисов: Още съм в ”Лукойл”, не съм уволнен

Не съм уволнен от ”Лукойл”. Чакам Общо събрание, за да ме сменят като представител на държавата. БСП е партия, която се спъва сама. Има добър инвеститор за строителството на АЕЦ ”Белене”. Това каза Румен Овчаров, все още на поста си в дружеството.

Румен Овчаров даде висока оценка на лидера на БСП Корнелия Нинова и прогнозира, че БСП може да спечели следващите парламентарни избори. БСП няма да се ангажира със служебно правителство, ще управлява след редовни избори, увери Овчаров, член на Националния съвет на партията. „Няма кой друг да спъне БСП, освен ако тя не се спъне сама“, добави той.
ДПС засега е затворена страница, но никога не казвай „никога“, каза Овчаров, запитан за потенциални партньори, с които левицата може да управлява. Изключи от тази категория и ГЕРБ. Овчаров обвини Трайчо Трайков и Цецка Цачева в неадекватни послания по време на кампанията, защото хората вече не се интересували от противопоставянето комунизъм – антикомунизъм. Затова и той се учудвал, че парламентът е приел тези дни закон против комунизм.
Бившият енергиен министър съобщи, че се е появил нв инвеститор за АЕЦ „Белен“. Той не разкри пред Нова телевизия кой е той, но каза, че е западен и е много силен. „Има западен кандидат-инвеститор на „Белене“, който правителството крие от 6 месеца, освен това до края на годината трябва да се платят 620 милиона“, обвини още Овчаров.
Овчаров със смях каза още, че продължава работата си в „Лукойл-Нефтохимик“ въпреки уволнението му от премиера Борисов заради „Белене“.

frognews.bg


image0 (9K)