Рязко застудяване на 18 март

В неделя през страната ще премине средиземноморски циклон и студен атмосферен фронт. Ще преобладава облачно време и още в сутрешните часове в Западна България ще започнат валежи от дъжд, които през деня ще обхванат сцялата страна. На места валежите временно ще са интензивни и значителни по количество.

[ad id=“225664″]
Ще има гръмотевици, възможни са и градушки. След обяд в югозападните райони валежите ще спрат и за кратко облачността ще се разкъса.

[ad id=“263680″]
С нахлуването на студен въздух от север ще започне и бързо понижение на температурите, чувствително в Северна България, особено в североизточните райони, къдет дъждът ще премине в сняг и там са възможни поледици. Сутринта температурите ще бъдат все още високи – между 9° и 14°, в североизточните райони по-ниски, а към 14 часа – в широк интервал от 0° в североизточните до 20° в югоизточните райони.

[ad id=“236993″]
Над планините ще е облачно, с валежи и намалена видимост. На места валежите ще са интензивни, придружени с гръмотевици. Ще духа силен и бурен югозападен вятър, който в ниските части ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 2°, но през деня ще се понижават.

[ad id=“236999″]

Над Черноморието ще е облачно, след обяд с валежи от дъжд, на места интензивни. Възможни са гръмотевици. Преди обяд по южното крайбрежие ще духа силен югозападен вятър, а по северното – североизточен. След обяд вятърът и по южното крайбрежие ще се ориентира от североизток и ще се усили. Температурите ще се понижават особено по северното крайбрежие, където до вечерта дъждът ще се примесва със сняг. Около обяд температурите ще бъдат в широки граници от 6° до 20°, но още ще се понижават и вечерта по северното крайбрежие вече ще са 0-2°.


image0 (9K)