Ръст на заразените с COVID-19 в Турция, затягат мерките в трите най-големи града

Властите в Турция наложиха задължение за носене на маски в трите най-големи града и ще въведат ограничен полицейски час заради студентските изпити, за да предотвратят разпространението на коронавирус. Турция отбеляза ръст на новите случаи, след като много компании възстановиха нормалния си ритъм на работа, информира македонската “Алфа ТВ“, цитирана от „Фокус“.

Губернаторите на Истанбул, Анкара и Бурса обявиха, че маските ще бъдат задължителни въз основа на препоръките на Научно-консултативния съвет. В 47 от 81-те провинции на Турция маските са задължителни.

Министерството на вътрешните работи на страната заяви, че ще бъде наложен полицейски час утре и следващия уикенд, когато студентите в Турция ще полагат изпити. Фахреттин Коджа, здравният министър, заяви, че ще бъде в сила „ограничен полицейски час“, който ще продължи няколко часа, за да се предотвратят събиранията на много хора на едно място.

Повече от 180 000 случая на заразяване с коронавирус са потвърдени в Турция от началото на епидемията, а над 4800 души са починали.


image0 (9K)