Ръководството на болницата в Свищов хвърли оставка

До избиране на нов управител, лечебното заведение да бъде представлявано от едноличния собственик на капитала – Община Свищов, в лицето на кмета Генчо Генчев

[ad id=“263680″]

Ръководството на болницата в Свищов подаде колективна оставка. Временно лечебното заведение ще се представлява от кмета на града Генчо Генчев. Това ще продължи до провеждането на конкурс за нов управител, съобщават от Община Свищов, цитирани от novini.bg.

Предизвестието на досегашния управител на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ д-р Венцислав Михов бе депозирано до Община Свищов на 25 януари.

В него той изрично заявява, че не желае да изпълнява длъжността след посочената дата (25 януари), като мотиви не са посочени. На редовно заседание на Общинския съвет д-р Венцислав Михов е освободен от длъжността „управител“ на Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Димитър Павлович“, считано от 26 януари 2018 година.

[ad id=“218001″]

След това местните парламентаристи взеха решение до избиране на управител на дружеството, лечебното заведение да бъде представлявано от едноличния собственик на капитала – Община Свищов. Тъй като Община Свищов се представлява от кмета Генчо Генчев, до провеждането на конкурс за нов управител МБАЛ ще бъде представлявано от Едноличния собственик на капитала, чрез кмета на Общината.

До избора на нов управител на МБАЛ, текущите разплащания на дружеството ще се извършват само заедно от кмета на Свищов и главния счетоводител на общинската болница – Катя Янкова. От Община Свищов уточняват още, че с решението Общински съвет – Свищов упълномощава кмета на Свищов в срок от 90 дни да сключи договор с лице, притежаващо специалност „Здравен мениджмънт“, лекар, което да отговаря на Наредба № 9 от 26 юни 2000 г. за условията и реда за провеждане на конкурси, за възлагане управлението на лечебните заведения по Закона за лечебните заведения.

[ad id=“218548″]

Във връзка с това на 30 януари ще се проведе извънредно заседание на общинския съвет. Припомняме, че преди ден бе нападнат и пребит лекар от спешното отделение на болницата в Свищов. Д-р Иво Караджов е настанен в неврологичното отделение на болницата без опасност за живота.


image0 (9K)