Руснаци и американци се стрелят в Сирия, може да се стигне и до ядрена война

В Сирия убиха руски разузнавач, ликвидираха и американски. Едните и другите започнаха да се стрелят и става много страшно, защото ако Хилари Клинтън или Доналд Тръмп заеме по-остра политика спрямо Русия, може да се стигне и до ядрена война. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ Тома Томов.
„Америка е единствената голяма суперсила. Може би след кубинската ракетна сила, тя е в момента в най-тежки отношения с Русия. Кенеди е взел решението да няма война, но в момента е много тежко положението“, заяви журналистът.
Той коментира изнесените данни за агентурното му минало и принадлежност към Първо главно управление на Държавна сигурност като агент Тодоров. Преди ден Комисията по досиетата освети неизвестни до момента сътрудници на тоталитарните комунистически служби в Българската национална телевизия и Томов е едно от имената.
Той призна, че връзките му със службите са продължили пет години и те са се отказали от него. Обявили са го дори за американски агент. Пламна ми колата вечерта, а на другия ден ме изгониха от телевизията и ако не беше Людмила Живкова, кой знае къде щях да бъда, заяви Томов. „Тя ми каза да не общувам с нея официално. Предупреди ме и с кого да не говоря“, добавя той.
По думите му, работата с разузнаването се е характеризирала с това да бъде „дебрифиран”, след като се е връщал от чужбина. „Когато работех в БНТ, пътувах много и когато се връщахме, бяхме дебрифирани. Направих филм за американския президент, комитетът го забрани, а Иван Славков го пусна. Така бях уволнен за антисъветска дейност”, обясни Тома Томов.
Той припомни, че всички, които са напускали страната по онези времена, са били свързани с разузнавателните служби.
Сега ме атакуват, защото подкрепям кандидатурата на Ирина Бокова за главен секретар на ООН.
Томов не смята, че шестата позиция е проблем за Бокова, а кампанията, която се води срещу нея в България. Той беше категоричен, че смяна на кандидата ще бъде тотален провал и резил.


image0 (9K)