Руското посолство изрази съболезнования за катастрофата край Своге

Посолството на Русия в България изрази съболезнования във връзка с гибелта в събота на 16 души по време на катастрофа на автобус, превозващо поклонници, предава ТАСС, цитирана от „Фокус“.

[ad id=“225664″]

„Вчера в Искърското дефиле в България, превозващ български поклонници автобус попадна в катастрофа, в резултат на което, според последните данни, загинаха 16 души, а още 27 се намират в болницата. От името на целия колектив на посолството изразяваме съболезнования към роднините и близките на загиналите“, отбелязва се в съобщението.

Инцидентът се е случил в района на Искърското дефиле, недалеч от град Своге, около 17:00 часа местно време в условия на лоша видимост и в силен дъжд. Автобусът, в който са се намирали членове на пенсионерски клуб, удря три леки автомобила, пробива мантинелата и пада от височина 20 метра.

Във връзка с трагичния инцидент президентът на България Румен Радев се отказа от участието в тържествените мероприятие, посветени на 141-годишнината от боевете на връх Шипка по време на Руско-турската освободителна война от 1877 -1878 г.

[ad id=“263680″]

Правителството на България обяви 27 август за ден на национален траур.


image0 (9K)