Руски политик: Речта на патриарх Кирил пред смутения Радев бе открит бой

Постъпката на Святейшия патриарх Московски и на цяла Русия предизвиква у руския човек прилив на гордост за своето Отечество. Това не ви е залепеното със скоч име на Родината на спортните сакове. Това е открит бой. Това написа в профила си във „Фейсбук“ съветникът на председателя на Държавната дума Александър Шчипков

[ad id=“225664″]

„България я освободи Русия. Не Полша, не Литва, не други страни – Русия. Ще кажа откровено, че ми беше трудно да слушам позоваването на участието на други страни. Нито Полският сейм, нито Литовският сейм са приемали решение за започване на война с османска Турция“ – каза патриархът в лицето на смутения президент на България Румен Радев“. Това написа във Фейсбук съветникът на председателя на Държавната дума Александър Шчипков, който е и първи зам.-председател на Синодалния отдел по взаимоотношенията на църквата с обществото и медиите.

[ad id=“236993″]

 

Ето поста му без редакторска намеса:

„Гордея се с руския патриарх. Пред целия свят той заяви предателството на българския елит към нашата обща история.

Руснаците освободиха България от турците. Проляха кръв. За нищо не молиха и не взеха нищо в замяна.

Ние защитавахме общата ни вяра. Защитавахме от поругание името Христово.

България ни предаде два пъти: през 1941 и през 1991 г. (През 1941 г. България се присъединява към тристранния пакт във Втората световна война, а през 1991 г. поисква да влезе в НАТО – б.р.)

България я освободи Русия. Не Полша, не Литва, не други страни – Русия. Ще кажа откровено, че ми беше трудно да слушам позоваването на участието на други страни. Нито Полският сейм, нито Литовският сейм са приемали решение за започване на война с османска Турция“ – каза патриархът в лицето на смутения президент на България Румен Радев.

Патриархът говори твърдо и уверено. Говори от позицията на истината и силата. Говори от името на руснаците. Говори като човек, който осъзнава историческата отговорност за думите и постъпките си на този пост, отреден му от Господ.

Постъпката на Святейшия патриарх Московски и на цяла Русия предизвиква у руския човек прилив на гордост за своето Отечество. Това не ви е залепеното със скоч име на Родината на спортните сакове. Това е открит бой.

Предполагам, че много наши съотечественици видяха днес патриарха със съвсем други очи. Той мълчаливо върши своето дело, плава като ледоразбивач, изтласквайки времето на историята.

Патриархът възстановява историята, съединява разривите в историята. Той чувства тъканта на историята. Той прави историята. Той – руският патриарх“.

Още по темата:

Руският патриарх публикува видео как се кара на българския президент

Руско издание: Патриарх Кирил устрои на България седем минути позор 

 

 


image0 (9K)