Руски експерт: Путин може да управлява още 12 години

Руският политтехнолог Глеб Павловски коментира руската политическа действителност след 2014 година и анексията на Крим от Москва, както и какви ще са посоките на развитие на Русия след президентските избори.

[ad id=“225664″]

„Не смятаме, че президентските избори, които предстоят, са истински избори, а бюрократично прологиране на правомощията на Владимир Путин. Това е монополен процес. Тук няма конкуренция и затова е безсмислен въпросът за бъдещето, защото може да бъдат продължени правомощията му с 6 години, с 12 години. Може да се промени и Конституцията. Днес няма политически ориентири, към които да се насочим и това е проблем, създаден от Кремъл“, твърди той.

[ad id=“263680″]

Според него, руската икономика стагнира и изостава от всички челни икономики. Това е една провинциална икономика и не е ясно по какъв начин може да се излезе от тази ситуация, при тази политическа конюнктура, създадена от Кремъл.

„Ще е нужен герой, а аз не виждам такъв“., каза експертът. Задача от първостепенно значение, по думите му, независимо от това кога ще се случи затоплянето на отношенията между Русия и Запада, ще бъде да се нормализират отношенията между Москва и Киев.


image0 (9K)