Руски войник застреля осем свои другари във военна база в Сибир

Военнослужещ на ремонтно-техническата база, разположена в Сибир, е застрелял осем свои другари и е ранил други двама, съобщи руското Министерството на отбраната в петък, цитирано от TACC.

„На 25 октомври тази година, около 18:20 часа местно време (12:20 часа българско време), при смяна на караул, военнослужещ от ремонтно-техническата база в района на Чита откри огън по другарите си със служебното огнестрелно оръжие. В резултат на място са загинали осем военнослужещи, още двама са ранени с различна тежест “, се казва в съобщението.

Министерството на отбраната уточнява, че войникът, който е открил огън, е бил задържан, а пострадалите са били незабавно откарани във военна болница, където са получили цялата необходима квалифицирана медицинска помощ и няма заплаха за живота им.

Министерството отбелязва също, че към мястото на трагедията е отлетяла комисия на министерството на отбраната на Русия, ръководена от заместник-министъра на отбраната генерал-полковник Андрей Картаполов.

„Започнало е разследване за установяване на всички обстоятелства около инцидента“, добавят от руското отбранително ведомство.

Вероятната причина за тежкият инцидент е нервен срив по лични причини, несвързани с военната служба,  коментират руски медии. Сред загиналите има двама офицери и шестима войници.


image0 (9K)