Руски бизнесмени блудствали с деца в България

Група извратени бизнесмени от Московския регион водели русначета в България, където безнаказано блудствали с тях, информират руски агенции. Четирима мъже, които под прикритието на туроператори, организирали отдих за непълнолетни в Русия и зад граница. Всички те са задържани, предаде „Интерфакс“, цитиран от БЛИЦ.

Педофилите регистрирали законна туристическа фирма и дори рекламирали услугите си в интернет. Те предлагали организиране на почивка и обучение на деца. Освен в България, арестуваните бизнесмени водели децата още в хотели край Москва, в САЩ, Китай и Испания, уточниха от Следствения комитет на Русия. Обвиняемите пътували с непълнолетните туристи в качеството на придружители, като се представяли пред родителите за детски психолози, пише „Монитор“.

От пресслужбата на Следствения комитет /СК/ в Московска област съобщиха, че срещу двама от задържаните вече са образувани наказателни дела и в скоро време ще застанат пред съда. Срещу другите двама все още се води производство. Ако вината на заподозрените бъде призната от съда, ги очаква от 12 до 20 години затвор. По данни на различните агенции туроператорите, попаднали зад решетките преди две години, но от СК уточниха, че това е станало през 2015 г. От пресцентъра отказаха да съобщят името на фирмата на педофилите, както и периодите, в които са водели деца в България.

„Тази информация е следствена тайна и не се разгласява, за да се защити анонимността на пострадалите лица“, посочиха служители на пресслужбата на СК. Те обаче разкриха, че жертвите на педофилите били предимно момчета на възраст 13-14 години, живеещи в Московска област. Освен това посочиха, че всеки от задържаните има между 3 и 6 епизода на изнасилване.

За насилието от страна на педофилите децата разказали на своите родители, които се обърнали към полицията. По непотвърдени данни съпругата на един от задържаните подала жалба срещу мъжа си, след като узнала за престъпленията му. Единият от обвиняемите вече е бил привличан под наказателна отговорност през 2003 г., когато съдът му назначил принудително психиатрично лечение.


image0 (9K)