Руският център в Регионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора навършва една година

На 23 ноември 2019 г. Руският център в Регионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора навършва една година от създаването си. Създаден е с организационната, методическа и финансова помощ на фонд „Русский мир” и с подкрепата на Община Стара Загора.

Центърът, тържествено открит преди година, успя да привлече мнозина посетители – възрастни и деца, студенти, ученици, за които темата „Русия” във всичките ѝ аспекти е интересна и перспективна. Реализирани са повече  от 121 събития и над 5 000 старозагорци и гости на града посетиха за изминалата година това кътче от Русия.  Екипът на центъра има кураж да продължи да работи с увереност, че все повече хора ще откриват за себе си богатите му ресурси, услуги и програми.

Тук потребителите имат възможност да ползват книги, справочници, мултимедийни издания, електронни версии на рускоезични медии и да участват активно в дейността на центъра. В модерно оборудваната зала се провеждат тематични срещи, беседи и форуми, чиято цел е установяване и поддържане на контакти и обмен между представители на културни, образователни и научни институции от България и Русия.

Към центъра са създадени курсове по руски език за деца и възрастни, в които до този момент са включени 75 курсисти.

И за следващата 2020 г. екипът на центъра обмисля поредица от интересни събития.


image0 (9K)