Руският президент Путин е готов за пълноценно възстановяване на отношенията със САЩ

Руската федерация е готова да възстанови пълноценните си отношения със САЩ. Това заяви руският президент Владимир Путин на срещата си в Сочи с американския държавен секретар Майк Помпейо.

Путин изрази надежда, че двустранните отношения ще се подобрят, като стъпят върху общите интереси за запазване на стратегическа стабилност, неразпространението на оръжията за масово унищожение, разрешаването на регионалните конфликти, борбата с престъпността и бедността.

Той заяви още, че в САЩ комисията на специалния прокурор Мълър е провела обективно разследване. То било потвърдило липсата на каквито и да било следи за сговор между Русия и администрацията на президента Доналд Тръмп.

Путин каза, че след телефонния разговор на 3 май с Тръмп е останал с впечатлението, че и той очаква възстановяване на връзките и контактите между двете страни, както и решаване на въпросите от взаимен интерес.

Майк Помпейо заяви, че САЩ и Русия имат общи интереси. Той смята, че съществуват въпроси, по които двете държави могат да си сътрудничат и да работят продуктивно.

bnr.bg


image0 (9K)