Руският патриарх Кирил пристига за честването на 140 години от Освобождението на България

Утре, 2 март, около 14,30 часа се очаква да пристигне на летище София делегацията, водена от Негово Светейшество Московския и на цяла Русия патриарх Кирил.

Старозагорският митрополит Киприан е председател на комисията по посрещането.

Посещението на Руския патриарх е по повод тържественото отбелязване на 140 години от Освобождението на България.

Българският патриарх Неофит, заедно с митрополитите, членове на Св. Синод, и епископите ще посрещне Руския патриарх Кирил в Синодалния параклис „Св. Цар Борис-Михаил”.

[ad id=“225664″]
На 3 март, Национален празник на България, Кирил и Неофит и предвожданите от тях делегации ще бъдат посрещнати от Президента на Р. България г-н Румен Радев, Председателя на Парламента г-жа Цвета Караянчева и Старозагорския митрополит Киприан пред храм-паметник „Рождество Христово”, град Шипка, където ще отслужат благодарствения молебен.

[ad id=“238430″]
По-късно на вр. Св. Никола (Шипка) двамата патриарси ще отслужат заупокойна молитва в памет на загиналите воини от всички националности за Освобождението на България.

На 3 март Руският патриарх Кирил ще се срещне с министър-председателя на Р България г-н Б. Борисов в Министерски Съвет.

Той ще присъства и на Тържествената заря-проверка по случай Националния празник на Република България на площад „Народно събрание”, пред паметника „Цар Освободител“.

На 4 март сутринта двамата патриарси и членовете на делегацията ще бъдат на официална среща с президента на Р България г-н Румен Радев.

Московският и на цяла Русия патриарх Кирил ще бъде и в Руския храм „Св. Николай“.


image0 (9K)