Руският бизнесмен, който стреля и уби човек в Москава, изчезна яко дим…

Собственикът на московската сладкарска фабрика „Меншевик“, който по-рано днес откри там стрелба, убивайки един човек, не беше открит от спецчастите на Руската гвардия, които щателно провериха територията на предприятието.

Според бивша служителка на фабриката между двете 5-етажни гради има подземен коридор и убиецът може да е избягал през него, съобщават руски медии.

Установена е неговата самоличност, казва се Иля Аверянов. Навремето е завършил физика в Московския университет, бил е в един курс с олигарха Олег Дерипаска. През 90-те години се залавя с куфарна търговия и внася от Турция дъвки, дрехи и други ширпотребни стоки. Впоследствие става собственик на „Меншевик“.

[ad id=“225664″]

Властите твърдят, че той не е напускал територията на фабриката.

По най-нови, но очевидно все още неокончателни данни, Аверянов е действащ директор на фабриката, така поне твърди московската прокуратура. По-рано беше съобщено, че той е бивш собственик на предприятието.

Аверянов имал неизплатени финансови задължения, за тяхното събиране във фабриката се появили съдебни изпълнители, по които той открил огън с огнестрелно оръжие – ловна карабина, която той законно притежавал. Съгласно събраните данни той и друг път стрелял по длъжностни лица, които идвали на проверка.

[ad id=“263680″]

Първоначалната информация беше, че Аверянов в стрелял по време на спор с ръководството на фабриката, в резултат на което е убил охранител.

Опровергаха се съобщенията за вземането на заложници и трима ранени по време на инцидента – такива не е имало при инцидента.

Преди да изчезне директорът на фабриката казал по телефона, че сам никого не е нападал, а просто защитавал бизнеса си, когото от години се опитвали да му отнемат. Добавил, че няма намерение да се предаде на властите.

Издирването на Иля Аверянов продължава.


image0 (9K)