В Русия 68 % от хората вярват в съществуването на извънземни

Около 50 процента от хората в света вярват в съществуването на извънземни цивилизации. Този процент е най-голям в Русия – 68 процента. Веднага след това се нареждат Мексико и Китай, докато холандците са най-големи скептици по темата -само 28% от тях смятат, че има извънземен разум.

[ad id=“263680″]

Близо 50 процента от хората вярват в съществуването на извънземен живот и искат да установят контакт с него.

Това показва проучване в 24 държави, което според авторите обяснява донякъде популярността на сагата „Междузвездни войни“ 40 години след излизането на първия филм от поредицата, съобщава Ройтерс.

В навечерието на премиерата на „Междузвездни войни: Последните джедаи“, изследователи публикуваха резултатите от проучване, което показва, че 47 процента от над 26 000 анкетирани вярват „в съществуването на разумни извънземни цивилизации във вселената“.

Още повече – 61 процента, отговарят с „да“ на въпрос дали вярват в съществуването на „някаква форма на живот на други планети“. Грубо една четвърт от анкетираните смятат, че освен на Земята, на друго място няма разумни същества, съобщиха изследователите от „Глосалитис“.

[ad id=“225664″]

Сред онези, които вярват, че не сме сами във вселената, 60 процента казват, че трябва да потърсим контакт с извънземните. Това не е първата анкета, която проучва отношението на хората към извънземния живот, отбелязва Ройтерс, цитирана от dir.bg

Изследвания в Германия, Великобритания и САЩ също достигат до подобни изводи, но авторите на настоящото проучване посочват, че то е по-мащабно.


image0 (9K)