Русия: Химическата атака в Сирия е инсценирана от британските служби

Москва обвинява Лондон в инсценирането на химическа атака в сирийския град Дума. Това стана ясно от изявлението на постоянния представител на Русия към Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) Александър Шулгин, цитиран от РИА „Новости“. Русия не изключва това да е станало с участието на Вашингтон, добави той.

[ad id=“225664″]

„Ние имаме не просто „висока степен на увереност“, както обичат да повтарят западните ни партньори, а разполагаме с неопровержими доказателства, че на 7 април в Дума не е имало никакъв инцидент и всичко е било предварително планирана провокация на спецслужбите на Великобритания, с възможното участие на старшите им съюзници от Вашингтон с цел да въведат международната общност в заблуждение и да оправдаят агресията срещу Сирия“, каза руският дипломат по време на специалното заседание на изпълнителния съвет на ОЗХО в Хага.

[ad id=“263680″]

Западът обвинява Дамаск за химическата атака в Дума. Москва отрече категорично информацията за бомба с хлор, която уж била използвана от сирийските военни. Руското външно министерство заяви, че фалшивата новина за използването на отровни вещества от сирийската армия има за цел да осигури защита на терористите и да оправдае възможните силови удари отвън.


image0 (9K)