Русия стовари секретни военни пратки в порт Тартус в Сирия

Засега е известно, че през последните седмици няколко товарни морски съда са преминали от Черно в Средиземно море, като последният от тях – контейнеровозът „“Спарта II“, е бил разтоварен буквално преди дни

[ad id=“225664″]

Секретни военни товари са пристигнали в сирийското пристанище Тартус, където е разположена военноморската база на руския боен флот. За това съобщават арабски източници, цитирани от руски медии.

Засега е известно, че през последните седмици няколко товарни морски съда са преминали от Черно в Средиземно море, като последният от тях – контейнеровозът „“Спарта II“, е бил разтоварен буквално преди дни. Операцията по разтоварването е извършена под димна завеса и аерозолен газ, за прикриване от спътниковите и други визуални разузнавателни средства на противника, сочат съобщенията.

Стражевите кораби на ВМФ на Русия „Питливий“ и „Сметливий“ са влезли в акваторията на Средиземно море. Това съобщават междувременно истанбулски информационни портали, които публикуват снимки с преминаващите през Босфора и Дарданелите кораби, предава Интерфакс, цитирана от „Фокус“.

[ad id=“263680″]

По-рано пресслужбата на руския черноморски флот съобщи, че тези бойни кораби по-рано са изпълнили учебни стрелби в Черно море. Те ще се присъединят към руската бойна ескадра, която охранява сирийските бегове и руската военна база в Тартус.


image0 (9K)