Русия предупреди Македония за негативни последствия, влезе ли в НАТО

Позицията на Кремъл е изразена от зам.-министъра на външните работи на Русия Александър Грушко пред посланик Гоце Караянов

[ad id=“225664″]

Русия предупреди Македония, че евентуалното й влизане в НАТО ще доведе до негативни последици за страната. Това е станало по време на среща между зам.-министъра на външните работи на Русия Александър Грушко и посланика на Македония в Москва Гоце Караянов, предаде ТАСС.

„Бе осъществен обмен на мнения по ситуацията на Балканите. От руска страна бяха подчертани негативните последствия за регионалната сигурност и двустранните отношения от плановете за присъединяване на Република Македония в НАТО“, се казва в официално изявление на руското външно министерство.

[ad id=“263680″]

„Обсъдени са актуалните въпроси от двустранните отношения. Бе потвърдена готовността за продължаване на взаимодействието в сферите, представляващи взаимен интерес. Отбелязано е важното значение на възобновяването на дейността на междуправителствената комисия по търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество“, гласи още съобщението.


image0 (9K)