Русия отсече: Край на световния ред, доминиран от Запада!

В рамките на Мюнхенската конференция по сигурността министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров призова да бъде сложен край на световния ред, доминиран от Запада, и заяви, че Москва иска да развива „прагматични“ отношения с Вашингтон, предава Франс прес.

Трябва да бъде сложен край на световния ред, доминиран от Запада. Москва иска да развива „прагматични“ отношения с Вашингтон.

Това заяви, в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността, министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров.

„Надявам се, че светът ще избере демократичен международен ред, в който всяка държава е определяна от нейния суверенитет“, подчерта първият дипломат на Москва.

В Мюнхен Лавров увери, че Русия иска да има с Вашингтон отношения, които са „прагматични, с взаимно уважение и признаване на отговорността за глобалната стабилност“.

„Двете страни никога не са били в пряк конфликт“, допълни Сергей Лавров и призова за „общо пространство на добросъседски отношения от Ванкувър до Владивосток“.

Конференцията, която ще продължи до 19 февруари, събра в Мюнхен над 30 световни лидери, 47 външни министри и 30 министри на отбраната. Сред тях е американският вицепрезидент Майк Пенс и секретарят по вътрешна сигурност Джон Кели.

Тази година форумът се разглежда като първа възможност Вашингтон да заяви ясната си позиция по ключови външнополитически въпроси. Сред тях е и подобряването на отношенията с Русия, въпреки продължаващата криза в Украйна.

BNews.bg


image0 (9K)