Русия и САЩ единодушни по редица хуманитарни проблеми за Донбас

Позициите на Русия и на САЩ по решаването на ред хуманитарни проблеми, свързани с Донбас, изцяло съвпадат. Това заяви днес пред ТАСС Владислав Сурков, помощник на руския президент, след като разговаря вчера в Дубай със специалния американски пратеник за Украйна Кърт Волкър, предаде агенцията, цитирана от БТА.

[ad id=“263680″]

Засегнати бяха ред хуманитарни въпроси – размяна на задържаните лица, откриване на допълнителни пропускателни пунктове, осигуряване на комуникационни услуги за жителите на Донбас. Тук имаме пълно съгласие с Кърт Волкър, отбеляза Сурков.

Русия внимателно ще проучи представените в Дубай нови предложения на САЩ по инициативата на Москва в Югоизточна Украйна да бъде разположена мисия на ООН. Те обвързват чрез балансиран подход поетапното разполагане на мисията с изпълнението на политическите точки от Минските споразумения. Новите американски разработки изглеждат „далеч по-конструктивни“ от предишните и „напълно осъществими (. . .), поне на пръв поглед“, добави помощникът на Владимир Путин.

 


image0 (9K)