В Русе шестима от задържаните при спецакция остават в ареста

Шестима задържани в Русе остават в ареста. Освободена под гаранция е съпругата на депутатски брат, който е бил шеф на престъпната група. Един е пуснат под домашен арест поради влошено здраве, съобщи Нова телевизия.
В събота на осем души – седем мъже и жена, бяха повдигнати обвиненияна от Специализираната прокуратура.

При специализирана акция маскирани жандармеристи влязоха в най-малко 4 заведения и заложни къщи в дунавския град

7- те мъже са обвинени за организирана престъпна група, като единият е ръководител, а останалите са съучастници. Тя е действала от началото на 2015 г. до вчерашното й задържане на територията на Русе. Осъществявала е основно престъплението „изнудване“, съобщи вчера говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Организатор на групата е Илия – брат на русенския народен представител от БСП Георги Стоилов.

Сред задържаните е и синът на началника на КАТ в Русе, Михаил Манов – Мануел Манов. Той е бивш професионален състезател по бокс. Представлявал е България дори на световни и европейски първенства при младежите.

[ad id=“255238″]

 Обвинения има и за т. нар. „вторични престъпления“, като на четирима, включително и на жената и на Манов младши, са повдигнати обвинения за отвличане, извършено на 30 март 2015 г., и изнудванe.

Отвлеченият е служител на фирмата на организатора на групата – в една от заложните му къщи. Бил е заподозрян в извършване на кражба, като със сила и заплаха е принуден да поеме имуществено задължение – да подпише запис на заповед на стойност 100 000 лева.

Обвинение за държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси е повдигнато на още един участник от групата, пише dir.bg

Партията ще решава във вторник каква ще е съдбата на депутата Георги Стоилов, чийто брат Илия е сочен за организатор на престъпната група, разбита в Русе.

“Вчера веднага извиках Георги Стоилов и разговаряхме. Каза ми, че това е набеждаване и няма нищо общо“, съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова в коментар на случая пред БНР.

“Във вторник на Изпълнително бюро, а след това свиквам групата, ще говорим и с Георги Стоилов и ще кажем какво решаваме“, заяви Нинова.


image0 (9K)