Русе: Румънец е арестуван във връзка с убийството на Вики, заподозрян все още няма

В ОДМВР-Русе има задържан, но на този етап той още не е заподозрян за убийството на 30-годишната Виктория Маринова. Става въпрос за румънски гражданин от украински произход.

Това обяви официално на кратък брифинг директорът на Областна дирекция на МВР в Русе Теодор Атанасов във връзка с множеството появили се информации за арест на евентуалния убиец на журналистката, съобщава Канал 3.

„Към момента това, което може да се каже е, че в Областната дирекция работи щабът, разследващ убийството, в състав министъра на вътрешните работи, директора на ГДБОП и трима прокурори от ВКС. Проверява се съпричастността на множество лица към евентуално извършване на престъплението. Дори в момента в дирекцията има лице, чието алиби изясняваме, но към момента нямаме конкретно заподозряно лице”, обяви Атанасов.

[ad id=“225664″]

„Задържан е в дирекцията и изясняваме неговото алиби. Той не е заподозрян за извършването на престъплението, тъй като работата с него продължава. Задържан е с мярка за 24 часа. Румънски гражданин е с украински произход. Изяснява се алибито му в момента. Повече конкретни факти не мога да кажа на този етап”, добави Теодор Атанасов като уточни, че разследващите са процес на проверка дали въпросното лице е криминално проявено.
[ad id=“263680″]

„Всичко, което е необходимо да се прави, се прави. Допълнителна информация ще бъде подадена своевременно. Към момента, за да не се нарушава хода на разследването, това е, което може да се сподели”, заяви шефът на ОДМВР-Русе.


image0 (9K)