Русенец преплува езерото в „Липник“ с благотворителна цел

Много русенци проследиха и подкрепиха благотворителната акция на 23-годишния русенец Теодор Цветков, който преплува днес езерото в лесопарк Липник

[ad id=“225664″]

В специална урна бяха събрани 3178 лева за рехабилитация на малката Мартина Танева от Банско, информира Арена Медиа.

През септември тази година момиченцето поглъща желатинова капсула, която попада в трахеята и изпада в кома. След лечение у нас и в Турция, в края на ноември детето е хоспитализирано в клиника „Левинщайн“ в Израел. Стойността на едномесечното лечение е 70 000 лева, като продължават да се набират средства за втория месечен курс от рехабилитацията.

[ad id=“263680″]

„Чувствам се доволен, че помогнах за да се подобри състоянието на момичето“, каза Теодор след като преплува над 200 метра в ледените води на езерото Липник. Температурата на водата бе около 1 градус. За да успее младежът проведе предварителна тренировка и аклиматицазия в ледена вана в спортното училище.

Теодор Цветков е треньор по плуване в Спортното училище. През 2016 година, на Йордановден, той извади от ледените води на река Дунав Богоявленския кръст. Завършил е „Аграрен мениджмънт“, а сега учи магистратура в Софийския университет. На Йордановден след няколко дни отново ще се опита да хване кръста в Дунав. За късмет.
dunavmost.com


image0 (9K)