Румяна Коларова: Управляващите подцениха българските граждани

„Ако има дестабилизация на правителството, тя не е свързана с някакъв вид парламентарна игра. Управляващите подцениха българските граждани“, смята тя

„Бездействието на управляващите не може да бъде изход от създалата се обстановка на дестабилизация.“ Това каза за Радио „Фокус“ политологът доц. Румяна Коларова в коментар за политическите и обществени тенденции през изминалата седмица.

По думите й дестабилизацията на правителството е свързана със загубата на перспективата пред ГЕБР от къде е тръгнала и къде е електоралната й основа.

„Ако има дестабилизация на правителството, тя не е свързана с някакъв вид парламентарна игра. Управляващите подцениха българските граждани. „Обединени патриоти“ наложиха силно консервативен и нетолерантен език на говорене като се надяваха, че ще получат достатъчна публична подкрепа. Чрез държание от типа „Орбан“ управляващите се нахъсваха, че ще натрупат подкрепа. Истината е, че българското общество е много по-толерантно и либерално от това, което си представят „Обединени патриоти“ или съветниците в ГЕРБ, които търсят радикализация вдясно на ГЕРБ. Затова правителството загуби баланса си“, обясни доц. Румяна Коларова.

ГЕРБ беше печеливша като център-дясно формация, която е печелила и център-ляво гласове, припомни тя. Доц. Коларова изрази надежда, че бъдещето на правителството няма да бъде заложник на опозиционните партии.


image0 (9K)