Румяна Коларова: Румен Радев е с по-голяма подкрепа от БСП

Не мисля, че има напрежение в ГЕРБ, коментира политологът
[ad id=“225664″]

„Не мисля, че специално в рамките на партията има напрежение заради оставките. Ако има такова то е заради възможността да има още оставки и дали тези ще бъдат приети. По-скоро оставките предизвикаха напрежение в коалиционните партньори, което е логично и това е заради това, че когато се сменят министри, може да се прибегне и до тях. Когато един партиен лидер стане част от правителството, това означава, че правителството си отива, ако и партийният лидер си отиде”, заяви в ефира на Канал 3 политологът Румяна Коларова.

„Обединени патриоти имат зад себе си групови интереси, които по един или друг начин упражняват натиск. Те държат да създават за себе си представа като трън в петата на всяка власт. Валери Симеонов държи да се изявява сам. Много често виждаме от тази партия ясно разграничаване. Така беше и за Истанбулската конвенция. В оставките със сигурност има заинтересовани групи, които искат те да останат. В крайна смета всеки един министър има своите плюсове и минуси. Ако става дума за оставките, трябва да гледаме на тях като това, че правителството бере на техен гръб плодовете на управлението си до момента”, категорична беше тя.

[ad id=“263680″]

„Приемането на оставките е решение, което взима премиера във всяка една държава. Не случайно съставът на кабинета е свързан със самата позиция на Бойко Борисов. Той поема риска, защото дали ще ги, или няма да ги приеме си е риск. За всяка една оставка си има списък от плюсове и минуси. ГЕРБ е партия, която е преминала през много такива моменти. Ако говорим за напрежение, може да има за местните избори повече, отколкото вътрешнопартийно”, подчерта Румяна Коларова.

[ad id=“236993″]

„Изказването на президента за предсрочните избори беше добро, защото иначе щеше да изглежда като да обслужва само една партия. До момента ГЕРБ не е губила избори. Въпросът е в това, че непълният мандат може би уморява повече. В момента подкрепата за БСП угасва и трябва да им се даде време, затова мисля, че Румен Радев по този начин се дистанцира. В момента подкрепата за него е по-голяма, отколкото на БСП”, заяви политологът.


image0 (9K)